قوانین آزمایشگاه

قوانین آزمایشگاه

       انجام فعالیت‌های آزمایشگاهی علاوه بر تثبیت یادگیری و افزایش میزان ماندگاری مفاهیم آموخته شده، برای درک مفاهیم تئوری آن درس حائز اهمیت است. در درس عملی(آزمایشگاهی) علاوه بر آشنایی با تجهیزات آزمایشگاهی و انجام آزمایشات، رعایت نظم و پیروی از یک ترتیب کاری صحیح در اولویت قرار داشته و بخشی از ارزشیابی کار دانشجو به رعایت این نظم و ترتیب اختصاص می یابد. لذا لازم ذکر است نکات زیر رعایت شود:

  الف) آزمایش بصورت گروه‌های دو نفره انجام می شود.

ب‌)   تهیه دستور‌کار از سایت دانشکده برق ، قسمت آزمایشگاه‌های آموزشی برای هر گروه الزامیست.

ت‌)   جهت انجام صحیح آزمایشها، دانشجویان قبل از حضور در آزمایشگاه، آزمایش مربوط به آن جلسه را به دقت مطالعه کرده، موارد خواسته شده(مطالعات نظری، شبیهسازی، محاسبات و....) را به عنوان پیشگزارش ارائه نموده و یا با هماهنگی مدرس در بازه زمانی مشخص شده آنرا برای مدرس خود بصورت PDF ایمیل نمایند و یا دستی به مدرس خود تحویل دهید.

ث‌)    قبل از انجام آزمایش پیش گزارش نوشته شده خود را به‌همراه داشته باشید.

ج‌)     دانشجو باید به موقع در آزمایشگاه حاضر شود، تاخیر بیش از 10 دقیقه نمره منفی دارد.

ح‌)     جداول و شکلهای خواسته شده در هر آزمایش را در یک برگه بصورت کاملا خوانا ثبت شود. نتایج جداول و شکل موجها با درج تمام موارد از قبیل ولتاژ پیک، ولتاژ DC(در صورت داشتن)، فرکانس و ...رسم شود و با پیش‌گزارش نزد خود مقایسه نمایید. نتایج تئوری و عملی تقریبا باید با یکدیگر مطابقت داشته باشند. بخشی از نمره عملی به این نتایج تعلق می‌گیرد.

خ‌)     نتایج در هر مرحله باید ثبت و در صورت تایید مدرس، مرحله بعدی انجام شود. در صورت اشکال در نتایج، مرحله مجددا باید تکرار شود. سپس این نتایج همراه با پاسخگویی به سؤالات دستور‌کار، یعنی گزارش‌کار آزمایش مورد نظر با هماهنگی مدرس خود در باره زمانی مشخص شده آنرا برای مدرس خود بصورت PDF ایمیل نمایند و یا دستی به مدرس خود تحویل دهید.

د‌)      روش صحیح کار با دستگاهها، در قسمت تجهیزات سایت آزمایشگاه مدار‌های الکتریکی و اندازه‌گیری نوشته شده است.

ذ‌)       دانشجو اجازه جابه‌جایی وسیله‌ از یک میز به میز دیگر را ندارد. در صورت اشکال در دستگاهها از کارشناس آزمایشگاه جهت تعویض دستگاه کمک بگیرد.

ر‌)       هر میز شامل: اسیلوسکوپ دوکاناله آنالوگ، فانکشن ژنراتور، دو عدد منبع تغذیه DC، دو عدد مولتی‌متر با شماره اموال مشخصی میباشند. مسئولیت حفظ لوازم و استفاده صحیح از آنها در مدت استفاده، به عهده دانشجو است.

ز‌)       در قسمت آزمایش‌های قدرت:

1)    کلید‌های محافظ جان تنها در صورتی عمل می‌کنند که شخص بین یک فاز و زمین قرار گیرد (اتصال به زمین ازطریق دست یا بدن شخص)

2)     درصورت قرارگرفتن بین دو فاز و یا فاز و نول، کلید محافظ جان هرگز عمل نخواهد کرد (به عنوان مثال تماس شخص با فاز و نول یا تماس با دو فاز بطور همزمان)

3)     در ابتدا کلید مینیاتوری روی میز باید قطع باشد.

4)     بعد از بستن مدار، از مدرس یا مربی خود بخواهید که درستی اتصالات آزمایش شما را بررسی کند.

5)     در حضور مدرس، ترمینال‌های برق را وصل کنید و آزمایش را انجام دهید.

6)      در حین انجام آزمایش دقت کنید که دست‌های شما با قسمت‌هایی از مدار که عایق نیستند، تماس نداشته باشد.

7)     بعد از اتمام آزمایش، ابتدا کلید مینیاتوری را قطع کرده و سپس مدار را از ترمینال‌های برق جدا نمایید. سپس اقدام به باز نمودن نمودن بقیه مدار نمایید.

ص‌)         پس از خاتمه آزمایش، دستگاه­ها خاموش شوند، وسایل برای استفاده گروه‌ بعدی مرتب شوند.

ض‌)        در صورت غیبت، دانشجو اجازه حضور در گروه های دیگر را ندارد و نمره آن جلسه صفر ثبت می‌شود.

ط‌)   عدم رعایت هر یک از بندهای فوق حداقل 1 نمره منفی  دارد.

تاریخ به روز رسانی:
1401/06/05
تعداد بازدید:
1337
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.